Introduktion

Hvorfor investere i Agro-Bag

Agro-Bag er et nyt dansk udviklet redskab til landbruget som har til formål at hjælpe landmænd med både at forbedre deres daglige drifts-effektivitet, og samtidig forbedre arbejdsmiljøet ved tømning af storsække rundt omkring på landbrugsbedrifterne.

Man kan måske undre sig over hvorfor et redskab som Agro-Bag først er tilgængeligt på markedet nu i en branche med høj risiko for arbejdsulykker, og hvor der i forvejen er høj fokus på sikkerhed samt effektivitet i hverdagen når der arbejdes med store maskiner. På mange områder er sikkerheden dog også forbedret markant hvis man sammenligner med for bare 20 år tilbage og den udvikling ser bestemt ikke ud til at aftage fremover når man kigger på hvilke redskaber/maskiner der i forvejen findes ude på landbrugsbedrifter.

Både GPS, ISOBUS, robotteknologi, droner og andre innovative tiltag er blevet en fast del af hverdagen for landmænd og har i sidste ende den samme ting tilfælles: At forbedre effektiviteten, lette arbejdsbyrden og forbedre arbejdsmiljøet samt komforten ved arbejde med stort maskinel

Baggrunden

fødslen af Agro-Bag

Fødslen af Agro-Bag udspringer sig fra et team der selv har flere års erfaring inden for landbrugsdrift i både Danmark, Polen og Letland og vi kender derfor til flere af de forskellige daglige udfordringer som man støder på i en driftsmæssig travl hverdag. En af disse udfordringer var netop besværligheden i at tømme bigbags når enten gødningssprederen eller sneglevognen skulle fyldes med gødning, og den frustration blev ligeledes påtalt fra de ansatte på gården hver eneste gang vi kom ind i gødningssæsonen.

Selvom alle opgaver ikke altid er lige sjove på en landbrugsbedrift og at man ikke kan eliminere arbejdsulykker, så følte vi alligevel, at vi som arbejdsgiver har en pligt i at stille de bedst mulige redskaber til rådighed for vores ansatte til at klare de daglige arbejdsopgaver, og ikke mindst at have fokus på arbejdsmiljøområder hvor vi hele tiden kan forbedre vores sikkerhed for at holde vores medarbejdere motiveret og engageret i deres arbejde. Det gør både ansatte og arbejdsgiver mere trygge når dagen er omme.

Prototype

Vores første prototype

Vi besluttede os for at gøre noget ved denne problematik og det hele startede så med at vi sammen med vores medarbejdere, satte os ned og begyndte at brainstorme på forskellige ideer. Målet for os var at finde en så billig og konstruktionsmæssig hurtig løsning som muligt, og et par skitser senere sad vi med et færdigt resultat som bestod af en simpel trekants-løsning i pyramideform hvor sækken kunne hejses ned over. Det var planen at denne skulle påsvejses i både vores vogn og gødningsspreder.

Værkstedet gik straks i gang og fik svejset noget stål sammen, og da vi havde en færdig prototype klar, gik vi til BHP (arbejdstilsynet i Polen) for at rådføre os om denne løsning var sikkerhedsmæssig forsvarlig. Arbejdstilsynet forklarede os at de ikke direkte kan blåstemple en løsning, men at det altid anbefales at man arbejder med CE-mærket og gennemtestede produkter. Det skyldes, at hvis der opstår en arbejdsulykke på en landbrugsbedrift, så vil arbejdstilsynet blive tilkaldt for at gennemgå årsagen til ulykken. I denne process vil de som noget af det første kigge på hvordan ulykken er sket og om det redskab eller maskineri der er arbejdet med, overholder de sikkerhedsmæssige krav. Et CE-mærket produkt vil derfor altid stille arbejdsgiver i en bedre position end et ”hjemmelavet”, idet produktet har gennemgået en specifik risikovurdering og dermed overholder parametrene for et bestemt direktiv under maskindirektivet.

CE-mærke

Forsøget på at CE-mærke prototypen

Med den viden i baghovedet gik vi derfor til et rådgivningsfirma som var specialister i maskindirektivet, i håb om at de kunne hjælpe os med at få vores nye storsækkeåbner CE-godkendt. Vi blev mødt med et svar at det aldrig ville lade sig gøre at kunne CE-mærke en trekantsløsning som vores, idet knivene altid ville være blottet når den sad påsvejst oppe i vognen/sprederen og det kunne skabe faresituationer hvis en mand skulle op i sprederen og faldt ned over trekanten med spidse knive.

Vores konklusion heraf blev derfor, at trekantsløsningen ville løse vores effektivitesudfordring ved at vi kunne tømme vores sække langt hurtigere, men den sikkerhedsmæssige problematik for vores medarbejders sikkerhed samt risikoen for konsekvenser ved en potentiel arbejdsulykke stod uændret.

Sikkerhed

Vores endelige beslutning:
Sikkerhed over effektivitet

Det blev besluttet, at vi kun ville installere en løsning til tømning af storsække hvis den også var sikkerhedsmæssig forsvarlig, og det der startede som et ugeprojekt blev pludselig til 4 års udvikling. I dag står vi med et produkt der indeholder den store sikkerhedspakke og som vi selv tør at tage i brug på vores landbrugsbedrift, uden længere at skulle bekymre os om sikkerheden for vores medarbejdere på området for tømning af storsække. Redskabet har selvfølgelig også gennemgået en nøje CE-mærknings process og du finder vores certifikat lige her

Derudover så vi samtidig et behov for at tilbyde den samme løsning kommercielt til øvrige landbrugsbedrifter, som til daglig også bruger mange storsække og kæmper med de samme sikkerhedsmæssige udfordringer som vi selv gjorde engang.

Fordele

Dine fordele med Agro-Bag oplistet kort

  1. CE-mærket og sikkerhedsgodkendt produkt der overholder normen inden for maskindirektivet.
  2. Forbedr dit arbejdsmiljø på gården, både overfor dig selv og dine ansatte så risikoen for arbejdsulykker bliver reduceret.
  3. Opnå driftseffektivitet på tømning af storsække som sparer både mandetimer og øger bundlinjen.
  4. Driftssikker og pålideligt redskab med lave vedligeholdelsesomkostninger, hvor det tillige er gjort muligt at udskifte alle dele.
  5. Agro-Bag er opbygget som et LEGO-sæt bestående af 3 hoveddele som er udviklet til at være universelle og udskiftelige (Platform, stænger og beslag). Ved udskiftning til ny model af gødningsspreder skal du derfor kun investere i nye beslag som passer til lige netop den model.
  6. Mulighed for at flytte rundt på redskabet uanset om det skal sidde i en gødningsspreder eller en vogn. Det giver fleksibilitet for landmanden og kræver ikke at man skal investere i flere styks hvis man ønsker at bruge redskabet i flere forskellige vogne/spredere.

Kontakt os

Vi sidder klar til at hjælpe dig

Scroll to Top

1. Sikkerhedssystem

Hele idegrundlaget for udviklingen af Agro Bag er baseret på at kombinere effektivitet med sikkerhed. Derfor er Agro Bag udstyret med 4 springfjedre og en topramme der afskærmer for knivene i midten, som giver en større sikkerhed i et travlt arbejdsmiljø.

Når sækken sænkes ned over toprammen og der påføres vægt, vil springfjedrene blive udløst og knivene går derefter op imellem toprammen for at skære sækken. Efter at sækken er tømt og denne løftes op, vil fjedrene returnere til sin oprindelige position og igen afskærme knivene når der ikke foregår tømning.

10. Håndtag

Hele Agro Bag-konstruktionen er udtænkt til at skulle være et samlesæt med udskiftelige dele og derfor benyttes der i alt 12 håndtag til at indstille både højde, længde, placering af platform og ikke mindst for at gøre montering brugervenligt.

9. Sikker montering med M-16 bolte

Når Agro Bag monteres på kanten af gødningsspreder og indstilles til korrekt længde, skal de medfølgende M-16 bolte spændes imod gødningssprederen for at fastmontere redskabet. For at undgå at landmanden skal bore huller og ændre konstruktionen i sin gødningsspreder, er der lagt gummi ind imellem beslagene og boltene sådan at M-16 boltene spændes ind imod gummi og ikke ødelægger gødningssprederen.

8. Hejsekroge

Alle beslag har hver x2 hejsekroge og alle platforme x4 hejsekroge for at gøre montering så nemt og brugervenligt som muligt, og derfor kan montering udføres sikkert og hurtigt af kun 1 person.

7. Justerbare profilrør

Agro-Bag er udstyret med justerbare profilrør med gennemgående huller, som gør det muligt for landmanden at finjustere sin Agro-Bag til sin egen gødningsspreder uanset model med kun 2,5 cm. afvigelse, som er afstanden imellem hvert enkelt hul.

6. Flexsystem

De individuelle beslag er bevægelige for neden hvilket gør at Agro Bag er flexibel som er en fordel hvis sækken placeres skævt på platformen da de bevægelige beslag så sørger for at fordele trykket på hele gødningssprederens kant og dermed forebygger skader på konstruktion. Det kalder vi for flexsystem.

4. Låsesystem

Udover Agro Bag’s automatiske fjeder-sikkerhedssystem, er redskabet tillige udstyret med et manuelt låsesystem der ved aktiverring forhindrer alt form for tømning og eksponering af knive.

Låsesystemet fungerer på den måde at 2 stålprofiler klikkes op sådan at de sidder under toprammen, og dermed forhindrer at springfjedrene kan udløse selvom der påføres vægt på platformen. Låsesystemet er relevant i situationer hvor Agro Bag ønskes afmonteret og opbevares på gulv eller hvis landmanden skal udføre arbejdsopgaver oppe i gødningssprederen.

3. Knivsystem

Agro-Bag er udstyret med et specialudviklet knivsystem med modhager som sørger for at sækken skæres første gang, hver gang. Selvom modhagerne griber fat og river i bunden af sækken, vil det stadig give et fint snit som ikke efterlader trævler fra sækken i gødningssprederen.

2. Bigbag-stop

For at gøre det nemmere for landmanden at tømme bigbags med Agro Bag, vil bigbag-stop hjælpe med at bremse en svingende sæk og samtidig sørge for at sækken altid er centralt placeret over platformen inden at den sænkes og skæres. *Bigbag-stop er tilkøbsudstyr

5. Justerbare beslag

Agro Bag er udstyret med individuelle beslag til hver eneste gødningsspreder og er justerbare i højden på den måde at de giver landmanden mulighed for at montere platformen oppe eller nede. Denne funktion er især relevant hvis der er presseningssystem i gødningsspreder, da det så er muligt at lukke presseningen til efter tømning.

Vi er i fasen - "Patent Pending"

Vi er patent pending.

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.